Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 3 вересня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 3 вересня
Фото ілюстративне

Шахраї не перестають полювати на довірливих волинян і що не день – то знаходять собі нових жертв. Люди легко попадаються на гачок і позбуваються значних сум – десятки тисяч гривень. Не стала винятком і остання доба… До вашої уваги – пригоди, про які «Першому» стало відомо у вівторок, 3 вересня.

Наїхав на жінку на переході

У Луцьку на вулиці Рівненській 2 вересня автомобіль «Ford Mustang» збив перехожу. За кермом транспортного засобу перебував 69-річний житель обласного центру. Водій наїхав на 40-річну жительку Луцького району, котра переходила проїжджу частину дороги по нерегульованому пішохідному переході. Жінку госпіталізували у реанімацію міської клінічної лікарні.

В аварії постраждав пасажир

У селі Усичі Луцького району 2 версеня 23-річний лучанин, керуючи автомобілем «Renault Trafic» і здійснюючи маневр обгону, зіткнувся з «Renault Kengo», за кермом якого перебував 21-річний житель Локачинського району. Внаслідок ДТП травмувався 34-річний пасажир «Renault Kengo». Постраждалий не госпіталізувався.

Автівки позбивали стовпи

Вранці 3 вересня авто збило електроопору у селищі цегельного заводу, що належить до Володимира-Волинського. Про це у групі «АнтиАвтоАндони Володимира-Волинського» написав у коментарі Сергій Лупенко.

Окрім того, цього ж ранку автомобіль марки «Mazda» збив дві електроопори на вулиці Луцькій Володимира-Волинського. Відомо, що в автомобілі перебували двоє чоловіків. Їх з місця події забрали із травмами до лікарні. Як повідомили у поліції, водій транспортного засобу не впорався з керуванням.

Депутат потрапив в аварію

На дорозі Н22 Устилуг-Луцьк-Рівне 37км+500 т у вівторок, 3 вересня, сталася ДТП. Патрульні розповіли, що водій, повераючи ліворуч автівкою TOYOTA Prado, не переконався у безпечності маневру і здійснувся з Audi А6, що рухалася в попутному напрямку. Травмованих немає. Водії домовились розійтися за європротоколом. Автівкою TOYOTA Prado  кермував депутат Володимир-Волинської міської ради Сергій Радкевич. «Їхав на Луцьк, повертав. Ззаду їхала машина, зачепила бампер. Машина на ходу. Поліція приїхала, навіть протокола не складала. Європротокол, кожен свою ремонтує. Я не подивився в дзеркало, а він почав обганяти. Вина моя і його», – прокоментував Сергій Радкевич.

Відповість за побиття патрульного

Правоохоронці повідомили 24-річному лучанину про підозру у вчиненні кримінального правопорушення – насильства щодо працівника правоохоронного органу. У червні в Луцьку патрульні прибули за викликом на сімейну сварку. Під час її припинення правопорушник вдарив поліцейського у потилицю. Підозрюваному загрожує до п’яти років позбавлення волі.

У лучанина знайшли 100 грамів амфетаміну

Правоохоронці вилучили у 19-річного лучанина 100 г порошкоподібної речовини, схожої на психотропний амфетамін. Речові докази направили на проведення експертизи. Поліетиленовий пакет із порошком оперативники виявили та вилучили на вулиці обласного центру під час поверхневого огляду молодого чоловіка. За цим фактом відкрили кримінальне провадження.

 
У лучанина правоохоронці вилучили наркотики

100 грамів порошку, схожого на амфетамін, вилучили правоохоронці у 19-тирічного лучанина. За цим фактом Луцький відділ поліції відкрив кримінальне провадження, розповів головний спеціаліст сектору комунікацій поліції Волині Олег Плазовський. З його слів, за незаконне виготовлення і зберігання наркотичних засобів без мети збуту відповідно до Кримінального кодексу України передбачається позбавлення волі на термін від двох до п'яти років.

Posted by UA: Волинь on Tuesday, 3 September 2019

Шахрай видурив телефон 

Зловмисник, обдуривши 55-річного жителя Нововолинська, незаконно заволодів його мобільним телефоном вартістю 6 тис. грн. Постраждалий звернувся із заявою до поліції. Чоловік повідомив, що 1 вересня на вулиці Сільській у Луцьку незнайомець під приводом телефонного дзвінка заволодів його мобільним телефоном «Huawei». Поліцейські встановили, що до шахрайства причетний 36-річний місцевий мешканецт. Слідчі поліції за цим фактом відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Заплатила 10 тисяч за неіснуючий фотоапарат

Мешканець Нововолинська перерахував 10 тисяч гривень за дизпаливо особі, яка зателефонувала та назвалася менеджером заправки. Після того, як потерпілий вніс через термінал кошти на рахунок особі, яка обіцяла продати пальне, вона перестала виходити на зв’язок. 

Мешканка шахтарського міста знайшла на сайті «OLX» оголошення про продаж фотоапарата. Заплатила 10 тисяч гривень, однак товар не отримала.

На сайті «moto-shop.net.ua» жінка хотіла придбати квадроцикл «Yacota Cabo 200». Як часткову оплату переказала суму в розмірі 3 500 гривень. Продавець повідомив, що товар прямує поштою у Нововолинськ та перестав виходити на з’язок.

Чоловік поїхав за кордон на заробітки і зник

Розшукують 50-річного Шпака Івана Михайловича, який поїхав у травні на заробітки у Польщу і зник. Про це у соцмережі написав Вова Грищук. Житель Іванич поїхав 18 травня за кордон перетнувши пункт пропуску «Устилуг», на заробітки та до цього часу не повернувся. Просять надати будь-яку інформацію про можливе місце перебування громадянина на номери 0931271036 , 0668331368.

Травми виявилися смертельними

Бродівському відділенню поліції Львівської області медики повідомили про пацієнта, у якого діагностували, зокрема, «перелом основи черепа, забій головного мозку» та інші тілесні ушкодження. Травмованим виявився 27-річний волинянин. З’ясувалося, що в одному з сіл Бродівського району між потерпілим та його знайомим, 20-річним лучанином, виник конфлікт, під час якого молодший наніс старшому тілесні ушкодження. Зловмисника затримали. Незважаючи на зусилля медиків, травмований помер у лікарні.

Убив і викинув тіло у відстійник: справа пішла до суду

Скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про умисне вбивство 48-річним лучанином на рік молодшого чоловіка. Увечері 21 травня 2019 року у дворі багатоквартирного будинку на вулиці Домни Гордіюк у Луцьку зловмисник під час сварки завдав потерпілому не менше десяти сконцентрованих ударів руками і ногами, а тоді задушив. Аби приховати злочин, помістив тіло жертви у багажник авто, вивіз за місто й викинув у яму-відстійник неподалік села Липляни Ківерцівського району, де його і знайшли наступного дня. Зловмисника обвинувачують у вчиненні умисного вбивства.

Судитимуть волинянина, який намагався підкупити поліцейських

Скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про пропозицію та надання 45-річним мешканцем села Крупа Луцького району неправомірної вигоди працівникам поліції. 10 липня 2019 року вантажний автомобіль зупинили поліцейські роти №3 батальйону Управління патрульної поліції у Рівненській області – екіпаж патрульної поліції стаціонарного посту ДПС ДАІ «Цумань». У водія виявили відсутність договору обов’язкового страхування відповідальності суб’єктів перевезення небезпечних вантажів. Поліцейські ухвалили рішення про складання постанови про вчинення чоловіком адміністративного правопорушення. Аби уникнути відповідальності, водій запропонував, а потім і надав поліцейським грошові купюри. Водія обвинувачують у пропозиції та наданні неправомірної вигоди службовим особам, і невдовзі він постане перед судом.

Дідусь два місяці живе на вокзалі

На луцькому залізничному вокзалі вже два місяці живе 90-річний дідусь із пропискою в Одеській області. Як потрапив на Волинь – не пам’ятає. Лучанка Наталія розповіла, що зустріла його на території дитсадка біля вокзалу. Каже, шукав, де попити води. Вона купила йому попити і відразу перейнялася долею чоловіка. «Видно, що не в алкоголі справа, і людина не вживає», – зазначила Наталія. При собі дідусь має документи. Його звати Степан Андрійович Мороз, народився 16 січня 1929 року у Білорусі. У пункті про реєстрацію вказане смт Великодолинське Овідіопольського району Одеської області. Степан Андрійович має також пенсійне посвідчення, видане у грудні 2017 року. Пані Наталія каже, що чоловік поводиться адекватно, намагається відповідати на усі запитання, хоча розмовляє погано. Грошей на вокзалі не просить, але жити йому немає де. Розповів, що у Великодолинському має доньок Олю та Іру Нікіфорових і сина, але тут його ніхто не шукає. «Від компетентних установ – жодної реакції, куди тільки ми не телефонували. Але ж чоловіка шкода. Люди його звідусіль гонять», – каже пані Наталія. «Дідусь розповів, що до нього тут молоді хлопці чіпляються і вимагають гроші», – розповіла жінка. 

Люди потруїлися на хрестинах

У магазині-кафе «Олеся», що в селі Залізниця Любешівського району, отруїлись люди. Упродовж 1-3 вересня у Любешівську центральну райлікарню звернулося 14 осіб (з них двоє дітей до 15 років) з розладами шлунково-кишкового тракту. Усі вони попередньо вживали продукцію під час святкування хрестин у місцевому магазині-кафе «Олеся». «Попередній діагноз – гострий гастроентероколіт», – повідомила Олена Іванчук, завідувачка Любешівського районного лабораторного відділення. Наразі лабораторне відділення проводить протиепідемічні заходи з локалізації та ліквідації спалаху, а також з’ясовуються причини та обставини, що послужили виникненню спалаху. Із 3 вересня кафе призупинило роботу.

Підготовлено за матеріалами видань ІА ВолиньPost, Буг, Княжий град, Нове життя, пресслужб ГУНП у Волинській області, ГУНП у Львівській області, прокуратури Волинської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українців можуть зобов'язати реєструвати SIM-карти
Наступна новина Будинки-«рукавички». Рейтинг людності у луцьких ЖК
Останні новини
Схожі новини